Berl@inan Ag@ma, Solat Di Tempat Terbuka Ber@laskan Z!nk.Tuan Rumah Sediakan Pekerja Tempat Solat Undang Rasa Sebak Netizen

Berlain@n Ag@ma, Solat Di Tempat Terbuka Ber@laskan Z!nk.Tuan Rumah Sediakan Pekerja Tempat Solat Undang Rasa Sebak Netizen

Rasa sebak dan terharu apabila terbaca satu perkongsian daripada wanita yang lebih dikenali sebagai Wendy Gwen ini, Biarpun bukan bergama Islam, sikap murninya itu dipuji ramai netizen terhadap layanannya ke pekerja ini.

Nampak pekerja tengah solat

Menerusi perkongsian daripada ig miliknya, Wendy ada buat sedikit ubah suai di belakang rumahnya. Nak dijadikan cerita, ada satu waktu tengahari, Wendy ternampak pekerja-pekerja construction itu sedang mengerjakan solat. Apa yang mengharukan Wendy adalah, mereka sembahyang di tempat terbuka beralaskan zink.

Tuan Rumah Bukan Islam 5

Melihat pekerja itu, Wendy menjelaskan bahawa dia terasa sebak dan m@rah dengan dirinya kerana tidak tanya awal-awal.

Disebabkan itu, Wendy meminta suaminya untuk pasangkan khemah dan memberikan tikar untuk memudahkan pekerja-pekerja itu menunaikan solat.

Tuan Rumah Bukan Islam 5

Katanya lagi, pada hari kedua dia lihat pekerja itu, mereka manfaatkan apa yang disediakan oleh tuan rumah, tepat masuk waktu je pekerja itu solat.

Tuan Rumah Bukan Islam 6

Tuan Rumah Bukan Islam 7

Selain itu, Wendy juga turut menasihati orang ramai untuk tidak menilai menusia mengikut taraf sosial seseorang itu. Wendy berharap agar kita memberikan layanan yang bagus walau apa juga pekerjaan seseorang itu.

Terbaik – Netizen

Tuan Rumah Bukan Islam 9

Selain dipuji oleh ramai umat Islam, sikap murni Wendy ini telah membuatkan ramai netizen sebak dan terharu,

Sumber: majalah harian

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Jangan lupa like page kami di facebook juga sembang viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*